Reden beroep op het fonds
“Een scheiding bracht mij in de schulden. Ik had geen financiële reserves om de schulden te betalen en voor schuldsanering kwam ik niet in aanmerking. De enige mogelijkheid die ik nog zag, was een extra lening te nemen. Dat was niet mogelijk, ik zat al aan het plafond van wat ik kon lenen. Boven op mijn emoties van de scheiding, kwam nu ook extra stress over m’n financiële situatie.”
Snelle hulp brengt overzicht en lucht
Gelukkig was er iemand op het werk die SSF kende en me wees op de mogelijkheid om daar hulp te krijgen voor mijn schulden. SFF zorgde voor overzicht en dat hielp me al enorm: Welke leningen stonden er open, hoe groot was mijn schuld in totaal?
Toen dat duidelijk was, kreeg ik een voorstel hoe het Sociaal Fonds mij kon helpen. Met een lening van hen kon ik mijn schulden op tijd betalen. En met hun berekeningen was het mij ook duidelijk dat ik deze lening binnen 3 jaar kon aflossen. Dat gaf me een gevoel van opluchting. Er was weer licht aan de horizon. Zo kreeg ik ook ruimte voor andere aspecten van de scheiding, zoals m’n emoties. Door de stress van de schulden had ik daar helemaal geen tijd en aandacht voor.
Het gaat nu goed met mij, de lening is afbetaald en ik ben ook een stuk verder met het verwerken van de scheiding! Ik ben nog steeds enorm verwonderd en blij dat er organisaties zoals het Sociaal Fonds bestaan, waardoor er laagdrempelig ondersteuning is in moeilijke perioden voor praktische zaken, zodat er op andere gebieden meer ruimte komt voor verwerking.
Geef meer bekendheid aan SSF
Er was voor mij geen drempel om hulp te vragen, maar op de een of andere manier kende ik het fonds zelf niet. Dat ligt misschien aan mij. Misschien is het een idee dat vertrouwenspersonen, maatschappelijk werkers en bedrijfsartsen ernaar kunnen verwijzen wanneer blijkt dat mensen naast andere klachten ook financiële vraagstukken hebben.
Ik wil SSF heel erg bedanken, niet alleen voor de financiële steun, maar ook voor de warme contacten en het begrip dat er was voor mijn situatie. SSF is een goed initiatief dat het steunen waard is als deelnemer!
*In dit ervaringsverhaal verwijzen we naar de persoon met 'ze’. Dit verhaal is geanonimiseerd en ‘ze’ betekent in dit geval niet dat het per se om een vrouwelijk persoon gaat.