Stichting Sociaal Fonds wil dat iedereen alle informatie op haar website gemakkelijk kan gebruiken. Daarom werken we continu aan het verbeteren van de toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid.
In het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid is bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1 en daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.
Toegankelijkheidsverklaring
De website van Stichting Sociaal Fonds voldoet volledig aan alle succescriteria. Dit betekent dat er voor de technische toegankelijkheid van de site is voldaan aan de richtlijnen; WCAG 2.1 niveau AA. Het onderzoek is gedaan tussen 26 en 28 oktober 2020. De bevindingen zijn in te zien via het onderzoeksrapport.
Evaluatiemethode digitoegankelijkheid
Het onderzoek is uitgevoerd aan de hand van de evaluatiemethode WCAG-EM. Dit betekent dat de website gebruikt kan worden door iedereen, inclusief mensen met een beperking zoals blinden en doven. Voor dit systeemonderzoek zijn alle paginatypes en componenten gecontroleerd. Organisaties die gebruik maken van dit platform op een ander domein- of subdomeinnaam kunnen conformiteit aantonen door een deelonderzoek uit te laten voeren op de content en het kleurgebruik. De 2 rapporten kunnen gezamenlijk gebruikt worden in de toegankelijkheidsverklaring.
Het onderzoek richt zich specifiek op de toegankelijkheid van de website voor mensen met een functiebeperking, zoals mensen die blind, doof of laaggeletterd zijn of andere functieproblemen hebben. Voor hen is het van belang dat de website technisch en inhoudelijk zo is ingericht, dat de site voor hen goed bruikbaar is. Een website optimaliseren voor toegankelijkheid heeft meer voordelen; het maakt de website beter bruikbaar voor iedereen (bijvoorbeeld ook voor mensen die op hun mobieltje kijken in een zonnige omgeving) en het maakt de site beter vindbaar in zoekmachines.
Nog bestaande issues
Op één pdf na, is de website van Stichting Sociaal Fonds digitoegankelijk. De pdf die nog niet aan de eisen voldoet is: Aanvraagformulier steunverlening van Stichting Sociaal Fonds Infrastructuur en Waterstaat. Deze pdf wordt door vertegenwoordigers gebruikt om mensen in te schrijven voor steunverlening.
Problemen met toegankelijkheid
Heeft u vragen of opmerkingen? Of wilt u een pagina gebruiken die niet toegankelijk is? Dan kunt u contact opnemen met onze adviseur Ron Bentvelzen.