Het takenpakket hebben we samen met de vertegenwoordigers gedefinieerd. Dit pakket lees je hieronder.
Algemeen
Het Sociaal Fonds organiseert twee keer per jaar een gezamenlijke kennismiddag, de zogenoemde vertegenwoordigersdag. Naast het uitwisselen van kennis en ervaringen met andere vertegenwoordigers, is er op deze dag ook de gelegenheid om informeel bij te praten. Daarnaast ben je als vertegenwoordiger per maand ongeveer 2 uur kwijt. Het is een onbezoldigde taak die je naast je reguliere werk uitvoert. Een kleine investering om aan iets moois (collegiale hulp) mee te werken.
Signaleer
Als vertegenwoordiger is het zaak dat je je oren en ogen open hebt. Vang je via-via op dat een collega in geldproblemen verkeert? Of heb je een vermoeden? Plan dan eens een koffietje met de persoon in kwestie in en vertel over wat SSF kan betekenen.
Maak jezelf vindbaar
Zorg ervoor dat je benaderbaar bent, zodat mensen jou weten te vinden. Zet bijvoorbeeld in je Outlook-handtekening dat je vertegenwoordiger bent van SSF, stel jezelf voor via een bericht op intranet of mail en laat een keertje vallen tijdens de lunch dat je vertegenwoordiger bent.
Luister
Ben je in contact met een collega die onze hulp goed kan gebruiken? Plan een afspraak in en laat de persoon in kwestie zijn of haar verhaal doen. Hierbij is het belangrijk dat je goed luistert om zo achter de hulpvraag te komen. Probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen en goed door te vragen. Hoe meer je weet, hoe gerichter je kan helpen.
Wijs de weg
Mensen in geldnood zien vaak door de bomen het bos niet meer en jij bent er om hen de weg te wijzen. Krijg je een vraag waarop je het antwoord zo snel niet weet? Geen zorgen! Bel een medevertegenwoordiger of de adviseur van het Sociaal Fonds op óf stel je vraag in het speciaal ingerichte vertegenwoordigers forum op de website.
Promoot
Ons doel is zoveel mogelijk collega’s in geldnood helpen en hiervoor hebben we jouw hulp nodig! Promoot het Sociaal Fonds zoveel je kan. Dit kan bijvoorbeeld door informele gesprekken over SSF te voeren met collega’s, door posters op te hangen op de werkvloer of door je collega’s eens in de zoveel tijd actief te benaderen.
Wees discreet
Het is belangrijk dat je duidelijk maakt dat alles in vertrouwen besproken wordt. Zorg ook altijd dat je gesprekken in een veilige omgeving voert waar niemand anders jullie kan horen.
Voor vragen kun je contact opnemen met onze adviseur Ron Bentvelzen via 0651450200 of sociaalfonds@minienw.nl.